Българските политици сътворили водевил. Такова определение използва руския посланик у нас

...
Българските политици сътворили водевил. Такова определение използва руския посланик у нас
Коментари Харесай

България преизпълнила плана на ЕС за изолация на руските посланици

Българските политици сътворили водевил. Такова определение употребява съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова в изявление за държавната организация ТАСС по проблема за личната си покана да участва на съвещанието по конституирането на 48-то Народно събрание.

ТАСС извежда заглавие, че Митрофанова пожелава на българските депутати триумф във всички области на работата им.

Дипломатът напомня, че е имало обща резолюция на Европейския парламент с препоръка съветските посланици да се изолират оптимално от публични политически контакти. " Но това е рекомендация и по тази причина всяка страна има право да вземе независимо решение по тези въпроси ", показва Митрофанова.

Затова и от нейна гледна точка България е " надхвърлила проекта ".

По думите на Митрофанова въпросът за това да бъде или не поканена е издигнат в пресата, а  " цялата история припомня на водевил ".

Припомняме, дни преди първото съвещание на НС  " Демократична България " възрази срещу това Елеонора Митрофанова да участва на полагането на клетвата на депутатите.

ГЕРБ също заплашиха, че ще бойкотират първото съвещание на 48-ото Народно събрание, в случай че Митрофанова участва на откриването.

Впоследствие парламентарно показаните партии взеха решение, че посланиците на Русия и Беларус няма да бъдат поканени.

От своя страна президентът Румен Радев съобщи, че фиксацията на партиите към това дали посланикът на Русия да участва на първото тържествено съвещание на новия парламент, е унизителна за политическия развой в България.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР